Sokféle,különböző receptek..

Sziasztok:)Mindenféle receptek közzül választhattok:)Folyamatosan bővítem:)..Jó étvágyat mindenkinek hozzá!!:)

Hozzávalók:

  • 10 személynek:
  • 5 kg hal, (3,5 kg ponty, 1,5 kg vegyes hal –
  • márna, kárász, törpeharcsa)
  • 1 kg vöröshagyma
  • 10 dkg házi őrlésű csemege paprika
  • 10 dkg vegyes cseresznyepaprika egészben
  • 5-6 l víz
  • 50-70 dkg házi gyufatészta

Elkészítés

A dunai halakat gondosan megtisztítjuk. A vegyes halat sűrűn beirdaljuk. A pontyot irdalás után kétujjnyi vastag darabokra, a fejet pedig félbe vágjuk. Ezután lesózzuk, fűszerpaprikával meghintjük. Két órát hűtőben letakarva tároljuk.

A vöröshagymát apróra daraboljuk, a bogrács aljára tesszük. Rákerül a befűszerezett hal. Vízzel felöntjük, és intenzíven forraljuk. 10 perc után rátesszük a fűszerpaprikát, a csöves paprikát, s így még 30 percig forraljuk.

Közben a frissen gyúrt gyufa tésztát kifőzzük. A kifőtt tésztát a hallével tálaljuk, míg a halat esztétikusan felrakva, külön tálon kínáljuk. Nos, hát ez a bajai!

 

http://mindmegette.hu/lapokkepek/receptgaleriak/2000/2121_7870_bajai_halaszle_n.jpg



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 3
Tegnapi: 88
Heti: 131
Havi: 243
Össz.: 106 495

Látogatottság növelés
Oldal: Bajai halászlé
Sokféle,különböző receptek.. - © 2008 - 2024 - receptek.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »